• Ja, ik heb interesse


Pensioenverzekering

Stegenga Adviesbureau is niet gespecialiseerd in pensioenen, maar wij hebben hier wel een uitstekende partner voor. Wie na zijn pensionering meer inkomen wil ontvangen dan alleen AOW of wie eerder wil stoppen met werken doet er verstandig aan zo vroeg mogelijk te beginnen met sparen voor later.

Veel Nederlanders sparen via hun werkgever voor hun pensioen, maar zijn niet op de hoogte van hun daadwerkelijk opgebouwde pensioen. Weet u precies hoeveel pensioen u heeft opgebouwd? Of wat de gevolgen van de voorgenomen nieuwe pensioenregels zijn voor uw inkomen van later? De kans dat u een pensioengat heeft of krijgt wordt hierdoor aanzienlijk groter. Zeker als u jonger bent dan 45 of uw inkomen hoger is dan € 100.000.

Gelukkig zijn er nog mogelijkheden om op aantrekkelijke manieren extra te sparen. Onze partner adviseert u graag over de mogelijkheden voor het pensioen. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Mijnpensioenoverzicht.nl

Wilt u voor de afspraak inzicht hebben in uw pensioen. Dan kunt u op mijnpensioenoverzicht.nl een overzicht vinden van uw opgebouwde pensioenrechten. Ook de AOW-rechten en de hoogte van een eventueel nabestaanden- of wezenpensioen zijn op de website te raadplegen.

Om te kunnen inloggen op mijnpensioenoverzicht, heeft u wel een DigiD nodig, uw digitale handtekening voor overheidsdiensten. Heeft u nog geen DigiD? Klik dan op de button aan de rechterzijde van deze pagina om een DigiD aan te vragen.

Geen compleet inzicht

Met de lancering van de website is het inzicht in uw pensioenrechten een stuk groter geworden. Toch biedt mijnpensioenoverzicht nog niet alle informatie die u nodig heeft om uw financiële situatie na uw pensionering te bepalen. Levensverzekeringen en andere persoonlijke voorzieningen voor later zijn namelijk niet opgenomen in het overzicht.

Verder toont de website alleen bruto bedragen en worden de onzekerheden die er zijn niet benoemd of in de rekenvoorbeelden toegelicht. Dit betekent dat u een lagere uitkering kan krijgen als de rendementen tegenvallen of wanneer een pensioenfonds met een te lage dekkingsgraad wordt geconfronteerd. Neem daarom vooral contact met ons om erachter te komen wat de cijfers van uw pensioenoverzicht voor u betekenen.

Straks genoeg pensioen?

Op uw belangrijkste vraag kan mijnpensioenoverzicht geen volledig antwoord geven: is uw pensioen straks wel voldoende? Dat is logisch, omdat het antwoord afhangt van uw persoonlijke situatie. Moet u na uw pensionering nog huur of hypotheek betalen of is uw huis afbetaald? Heeft u nog thuiswonende en/of studerende kinderen? En wat zijn uw wensen en eisen?

Mijnpensioenoverzicht is een prima hulpmiddel om meer inzicht te krijgen in de door u opgebouwde pensioenrechten voor later, maar is verre van compleet. Voor een totaaloverzicht moet u zowel uw kosten van later in beeld brengen als het totaal van uw netto inkomsten op een rij zetten. Pas dan is er sprake van een waardevol pensioeninzicht waar u iets aan heeft.

Hulp bij mijnpensioenoverzicht

Wilt u een goed inzicht in uw pensioen of heeft u hulp nodig bij het beoordelen van de informatie op mijnpensioenoverzicht.nl? Neem dan gerust contact met ons op. Onze pensioenspecialisten zijn u graag van dienst bij het verkrijgen van meer inzicht in uw pensioen en de advisering over mogelijke oplossingen wanneer u een pensioengat heeft.

Voordelen van pensioenadvies

  • Inzicht in toekomstige situatie.
  • Kennis over pensioensparen.
  • Kennis over pensioenbeleggen.
  • Inzicht in het pensioengat.
  • Inzicht in mogelijke vervolgstappen.