• Ja, wij hebben interesse


Financiële rust bij ontslag

De laatste jaren hebben duidelijk gemaakt dat loondienst niet altijd zekerheid biedt. Als u wordt geconfronteerd met een dreigend ontslag wordt dit bevestigd. Want wat gebeurt er in zo’n situatie met uw inkomen? Kunt u nog wel in uw woning blijven wonen? En hoe zit het met uw pensioen? Stuk voor stuk vragen die op zo’n moment actueel zijn.

Wanneer u wordt ontslagen verandert er veel in uw leven. U moet zich melden bij het UWV en natuurlijk zo snel mogelijk een andere baan zoeken. Ook uw inkomen verandert, wat ingrijpende gevolgen kan hebben voor uw financiële situatie.

Daarom is het verstandig om bij dreigend ontslag direct contact met ons op te nemen. Wij geven u inzicht in de financiële gevolgen van het ontslag en begeleiden u bij het vinden van juridische bijstand.

Ontslagvergoeding vs. transitiebudget

Bij ontslag wordt vaak een ontslagvergoeding of ‘gouden handdruk’ uitgekeerd door de werkgever. Vanaf 1 juli 2015 is de transitievergoeding geldig als u langer dan twee jaar in dienstverband bent geweest. De hoogte ervan is een derde maandsalaris per dienstjaar en een half maandsalaris per jaar dat een werknemer langer dan tien jaar in dienst is geweest. Het geld moet worden gebruikt voor scholing of arbeidsbemiddeling. Echter als de werkgever geen overtuigend dossier heeft waarop hij u ontslaat hoeft u hier geen genoegen mee te nemen. Om te zien of u recht heeft op meer geld dan de transitievergoeding adviseren wij u graag over de juridische hulp die u kunt inschakelen.

Geen stamrecht meer

Het is sinds 1 januari 2014 het niet meer mogelijk om een stamrecht BV op te richten of de ontslagvergoeding onder te brengen in een stamrecht verzekering of stamrecht banksparen.

Dreigt u te worden ontslagen? Neem dan direct contact met ons op voor een afspraak. Ons kantoor geeft u tips en begeleidt u vakkundig bij de afwikkeling van uw ontslag. Wij adviseren u over de juridische hulp en eventuele juridische verzekeringen.